Hirdetés

Gazdaságos SSD-k a PNY-tól



|

A PNY is bemutatta viszonylag olcsó, gazdaságosnak számító SSD-meghajtóit.

Hirdetés

Egyre több gyártó mutatja be viszonylag olcsónak számító SSD-meghajtóit, és a versenybe a PNY is beszállt. A 2,5 hüvelykes Optima SSD-k Samsung vezérlőre épülnek, és MLC NAND flash memóriát használnak. A szokásos SATA II-es interfész mellett mini-USB 2.0-ás portot is találunk a meghajtókon; ennek hála gyorsan és egyszerűen csatlakoztathatjuk PC-nkhez.

 

Akkor is jól jöhet a mini-USB, ha notebookunk merevlemezének tartalmát másoljuk át az SSD-re, mielőtt utóbbiból elsődleges, bootmeghajtót készítünk. Az SSD 64 és 128 gigabájtos kapacitású változatokban lesz kapható, viszont a kisebb modell kicsit lassabb. 100 MB per másodperces olvasási és 220 MB per másodperces írási sebességre képes, míg a 128 GB-os 150, illetve 235 MB per másodperces gyorsaság elérésére alkalmas.

 

A TRIM-támogatással érkező SSD-k 64 MB cache-sel rendelkeznek, és várhatóan még nagyobb, 256 gigabájtos testvérük is lesz. A PNY-nak nincs könnyű dolga, ugyanis a Sandforce SD-1200-as vezérlőre épülő riválisok gyorsabb sebességet ígérnek. Az Optimának viszont kedvezőbb lehet az ára, a tervek szerint ugyanis 114 és 213 angol fontot kérnek a 64 és 128 GB-os modellekért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.