Hirdetés

GeForce GTX 680 SuperOverclock a Gigabyte-tól



|

Megjelentek az első képek a gőzkamrás hűtésű Gigabyte GeForce GTX 680 SuperOverclock WindForce 5X-ről.

Hirdetés

Az NVIDIA GeForce 600-as szériája esetében eddig csupán két videokártya használ gőzkamrás hűtési technológiát: az egyik a dual-GPU-s GeForce GTX 690, amely két különálló hűtőbordával és egy gőzkamrával dolgozik. A másik a Gigabyte legújabb videokártyája, a GeForce GTX 680 SuperOverclock WindForce 5X, amelyről most új képek jelentek meg.

 

A gyártó Windforce 5X speciális hűtője öt darab 40 milliméteres ventilátort használ - így vélhetően meglehetősen zajosnak bizonyul. Ugyanakkor hatékonynak is, hiszen nem minden irányba terelik a levegőt. A három kártyahelyet igénylő GTX 680-nál a Gigabyte hűtője igen nagyra sikerült. A GPU és a memória által termelt hőt a gőzkamra a hűtőbordához szállítja, amelyet öt darab 8 milliméteres hőcső teszt hatékonyabbá.

 

A hűtőborda lamelláira egy fém lemez került, így pedig függőleges csatornák jöttek létre, amiken keresztül a ventilátorok friss levegőt szívnak a kártya alja felől. A Gigabyte megoldása meglehetősen különleges, az egyedi tervezésű hűtővel ellátott kártya mindenképp az egyik legérdekesebb a mezőnyben.

 

Képforrás: coolaler

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.