Hirdetés

GeForce Titan Ultra csúcsvideokártya érkezhet



|

Az NVIDIA egy elképesztően erős és drága grafikus vezérlővel újíthat.

Hirdetés

A GeForce GTX Titan LE után úgy néz ki, hogy egy még komolyabb szupervezérlővel is készül az NVIDIA. A pletykák szerint hamarosan bemutatkozhat a GeForce GTX Titan Ultra (Titan II) is, amely valamivel magasabb áron és jelentősen jobb specifikációkkal érkezhetne meg az elődjénél. Mivel a Titan már most is 1000 euróba kerül, ezért a Titan Ultra árcédulája még ettől is nagyobb lenne. 

A tudását tekintve állítólag 2880 CUDA maggal számolhatunk, amihez egy 6 GB GDDR5-ös VRAM-ot kezelő, 384 bites memóriabusz társul. A GPU alap órajele 900 MHz, de ez 950-re emelhető. A 48 ROP egység mellett 256 textúrázó egységek emlegetnek. A kártya fogyasztása még az eredeti Titannál is több lenne, valahol 225 watt környékén alakulna. 

Amennyiben az NVIDIA már valóban dolgozik a Titan Ultrán, akkor a kártya megjelenésére valamikor az idei év végén számíthatunk. Érdekes kérdés lesz még a vezérlő ára, hiszen a dual-GPU-s, GK110-es eszközök nem bizonyultak túl nyereségesnek - az NVIDIA kénytelen lesz arany középutat találni a teljesítmény és az ár labirintusában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.