Hirdetés

Genius fadobozosok hangszórók, nem csak számítógéphez



|

Egy hangdoboz legfontosabb jellemzője a hangja. De az sem árt, ha jól néz ki.

Hirdetés

A Genius jól ismert fadobozos hangszóróinak a kínálata kissé szűkebb lett az elmúlt években. Az ok kézenfekvő, a jó minőségű, igényes kidolgozású fa hangdobozok drágábbak a műanyagdobozos hangszóróknál és azoknál a 2.1-es hangrendszereknél, ahol csak a mélydoboz készül fából. Az elmúlt években világszerte csökkent azoknak a vásárlóknak a száma, akik meg tudják fizetni a jobb minőséget.


Magasabb ára ellenére hangszórófejlesztők és a zenekedvelők szerint egyértelműen a fadoboznak vannak a legjobb akusztikai tulajdonságai. A vevők többségének pedig a hangzás mellett a kivitel is fontos, egy szép dobozpár a szoba dísze is egyben.


Az elmúlt fél évben három új, 2.0-s fadobozos hangszórópár jelent meg a Genius kínálatában, amelyek már a hazai kereskedőknél is elérhetőek, SP-HF360B, SP-HF800B és SP-HF1250B típusszámmal. Mindhárom hagyományos kialakítású, az előlapon hangszóróvédő textillel ellátott hangdoboz, RMS teljesítményük rendre 10, 20 és 40 watt.

 

A legkisebb, 20 cm magas SP-HF360B számítógéphez való, egyutas doboz. Közép és magas tartományban egyenletes a hangja, a 3 hüvelykes hangszórótól igazi mélyeket nem várhatunk. Nem sokkal nagyobb, 3,5 hüvelykes az SP-HF800B hangszórója, de ez a doboz már kétutas, így van némi mélye is, persze azért nem koccannak tőle össze a poharak polcon. A középtartomány itt is egyenletes, a magas pedig szerencsére visszafogott. A kétutas, valódi mélynyomóval nem rendelkező hangdobozoknál a magassugárzó hajlamos „felhúzni” a hangképet, itt ezt nem tapasztaltuk. Méretei csupán néhány centiméterrel nagyobbak, az SP-HF360B-nél, így könnyen elfér az íróasztalon. Annak, aki igényesebb zenehallgatást szeretne a számítógép mellett, a némileg magasabb ár ellenére inkább ezt ajánljuk. Maximumig tekerve az előlapon lévő hangerőszabályzót egyiknél sem tapasztaltunk torzítást.

 


A sorozat harmadik tagja az SP-HF1250B már TV készülékhez vagy kisebb szobában MP3 lejátszóról való zenehallgatáshoz is alkalmas. Előlapján a hangerőszabályzó mellett magas- és mélyszabályozó valamint vonalbemenet is van. A hangképe egyenletes, sok mélyet a 4 hüvelykes hangszórótól nem várhatunk, de a hangja hosszú távon is hallgatható, nem fárasztó.
Az SP-HF800B és az SP-HF1250B textil lapja levehető, a por így mosással egyszerűen eltávolítható.


Aki ennél nagyobb teljesítményt szeretne, annak az SP-HF2020-as rendszert ajánljuk. Igaz, az ára valamivel több, mint a kétszerese az SP-HF1250Bb árának, de ezért nemcsak 60 wattnyi teljesítményt, hanem beépített DSP (Digital Sound Processor) processzort és távirányítót is kapunk. A DSP révén háromféle hangkép közül választhatunk, és a két analóg bemenet mellett digitális bemenete is van. A távirányítóval minden kezelés funkciója elérhető.
Egy hangdoboz legfontosabb jellemzője a hangja. Ez persze triviális, de mégis sokan vesznek hangszórót ránézésre, azaz anélkül, hogy meghallgatták volna a hangját. Egy bolt vagy egy zajos áruház nyilván nem a legideálisabb környezet ehhez, de sok helyen van rá lehetőség és választás előtt mindenképpen célszerű meghallgatni őket.

 

Típus

SP-HF360B

SP-HF800B

SP-HF1250B

SP-HF2020

RMS teljesítmény

10 W

20 W

40 W

60W

Hangszórók

1 x 3”

1 X 3,5”

1x 1”

1 x 1”

1 X 4,0”

1 x 1”

3 X 4,0”

Jel-zaj viszony

70 dB

85 dB

85 dB

85 dB

Szabályozók

Hangerő

Hangerő

Hangerő, magas és mély hangszín

Hangerő, távirányító

Bemenet

1 x RCA

1 x RCA

1 x RCA, 1 x jack

1 x RCA, 1 x jack,

1 x koax

Méret (mm)

105 x 200 x 130

120 x 220 x 130

140 x 245 x 147

115 x 407 x 144

Tájékoztató ár

6,400- Ft

11,590- Ft

13,690- Ft

29,790- Ft

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.