Hirdetés

Genius Gaming sorozat a játékosoknak



|

Cikkünkben a Gemius legújabb, gamereknek szánt kiegészítői közül válogattunk.

Hirdetés

A számítógépes játékokhoz készült egerek, billentyűzetek, fejhallgatók és hangszórók ára általában a többszöröse, a „normál” irodai használatra készült eszközökének, ami nem meglepő. A sokkal strapabíróbb felépítés, a jobb minőségű kivitel és az extra funkciók pénzbe kerülnek. Persze nem mindegy, hogy mennyivel többe. A Genius Gaming sorozata azoknak a játékosoknak készül, akik jó minőséget szeretnének megfizethető áron. A sorozatból most két egeret, két billentyűzetet és egy fejhallgatót veszünk közelebbről szemügyre.

Az idén piacra került, a korábbi Navigator G500 és NetScroll G500 típusokat felváltó, kék színnel világító X-G500 és X-G510 egereknek csak a kivitele különböző, műszaki paramétereik azonosak.

Felbontásuk 500/1000/1500 és 2000 dpi között a világító dpi gombbal választható. Amennyiben telepítjük az egér szoftvermeghajtóját, váltáskor az aktuális dpi érték néhány másodpercre megjelenik a képernyő jobb alsó sarkában. A dpi váltó gomb a váltás után három másodpercig az aktuális felbontásnak megfelelő frekvenciával villog, az aktuális beállítás így is ellenőrizhető.

Hirdetés

A szoftvermeghajtót mindenképpen érdemes telepíteni, mert a segítségével három profilban összesen 21 makrót definiálhatunk. Ezen felül a magyar nyelvre is választható kezelőfelületén az egér minden paramétere megváltoztatható, beleértve a hat gomb funkcióját is. A makrókat és az egér minden egyéb beállítását az egérben lévő memória tárolja, így az egérrel együtt magunkkal vihetjük a beállításainkat is. Az alkalmazott Omron mikrokapcsolókat 8 millió kattintásra tervezték, az egér 1,8 méter hosszú USB kábele szövetbevonatú.

Az X-G500 és az X-G510 alakja némileg eltérő, választáskor érdemes kipróbálni a fogásukat, erre csomagolás kialakítása révén vásárlás előtt is lehetőség van.

Idén jelent meg a Gaming sorozatban az ugyancsak kék színnel világító KB-G255 billentyűzet. Beépített memóriája 17 billentyű egyidejű lenyomását tudja tárolni, így egy billentyűleütés sem „vész el” ha a rendszer éppen lassabban tudja fogadni őket. A játékokban leggyakrabban használt nyolc billentyűhöz tartalék billentyűsapka jár, amelyek a szintén mellékelt szerszámmal egyszerűen cserélhetőek. Négy plusz billentyűjével közvetlenül kezelhető a médialejátszó, négy további billentyűvel pedig alkalmazások indíthatóak.

Csuklótámasszal is rendelkezik a szintén kék színnel világító KB-G265. A világítása kikapcsolható, és itt is tartozék a nyolc cserélhető billentyűsapka. A beépített memória 20 egyidejű billentyűleütést tárol. A KB-G255-hoz hasonlóan négy-négy médiavezérlő, ill. alkalmazás indító billentyűje van. Ezen felül egy beépített kétportos USB hubbal könnyíti meg a játékosok életét.


A Gaming sorozatban a bőrborítású mikrofonos HS-G500V fejhallgatót ajánlja a Genius játékosoknak. Hangbemenete jack dugó, de ha a vibrációt is használni akarjuk, akkor az USB portra is csatlakoztatni kell. Szabályozóját a két méter hosszú a kábelen helyezték el, így kényelmesen kezelhető, és nemcsak a hangerő, hanem a vibráció erőssége is szabályozható vele. A széles fejpánt és a vastag párnázás révén hosszú idejű használat esetén sem válik kényelmetlené.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.