Hirdetés

Genius SP-HF1201A teszt



|

Ha asztali megoldás kell, íme egy csinos sztereó hangfal be és kimenetekkel.

Hirdetés

Feketére festett, polírozott fa dobozban helyezték el a közepes méretű SP-HF1201A hangfalak kétutas hangszóró rendszerét, az előlapot lakkfényű műanyag borítás védi. Nem csak hangerő, hanem mély és magas szabályzó is helyet kapott a jobb toronyba épített kezelőpulton és itt található a jack fülhallgató kimenet és a vonali bemenet is. A hangerő forgatógombja szolgál egyben be- és kikapcsolásra is, a bekapcsolt állapotot nem túl erőteljes zöld led jelzi. A vonali bemenet révén egy jack átjátszókábel birtokában könnyen kihangosíthatjuk például MP3 lejátszónkat. RCA hangbemenetet építettek ki a hátoldalon, a mellékelt jack kábellel csatlakozható a legtöbb PC vonali kimenetére. Természetesen egy teljesen szokványos sztereo RCA kábel birtokában (ez nincs a csomagban) gond nélkül használható a hangfal készlet szórakoztatóelektronikai eszközökhöz, például zenelejátszóhoz vagy mini Hi-Fi-hez. Az univerzális (100-240V) tápegység a jobb hangfal belsejében helyezkedik el.

 


A 30 wattos RMS összteljesítmény nem ad akkora hangerőt, amivel az őrületbe lehetne kergetni a szomszédokat, viszont egy kisebb szoba - pláne egy íróasztal és környéke - behangosítására több, mint elég. Ezt a kapacitást nem teljes, hanem mintegy 70 százalékos hangerő mellett tapasztaltuk, csúcsra járatva már kissé torzít a masina és az amúgy elég csinos előlap ilyenkor visszaüt. Érdemes játszani a magas és mély szabályzókkal, méretéhez képest elég erőteljesen képes megvastagítani a hangokat az SP-HF1201A. Tisztán és elég kiegyensúlyozottan szól, megjelenésében figyelemfelkeltő a fényes burkolat, ugyanakkor ezen az áron kicsit több erőt várnánk egy ekkora méretekkel rendelkező hangszórótól.

 

Névjegy

Termék: Genius SP-HF1201A
Forgalmazó: FAN Hardver Kft.
Ár: 11 990 Ft

 

Adatok


- Sztereó hangfalpár
- Kétutas hangfalak, 4" főnyomó és 1"-es csipogó
- 30 Watt RMS összteljesítmény, 75 dB jel-zaj arány
- RCA bemenet, jack csatlakozókábel mellékelve
- Jack fülhallgató kimenet és vonali bemenet
- Hangerő, magas és mély szabályzók
- 9 milliméteres fekete fa ház fényes műanyag előlapokkal
- 145×265×154 milliméteres tornyok

 

Értékelés

Genius SP-HF1201A
Előny: Kellemes megjelenés, bemenet, fülhallgató kimenet
Hátrány: Visszafogott gyakorlati hangteljesítmény
Teljesítmény: 3,5
Szolgáltatás: 4
Ár/Érték: 4

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.