Hirdetés

Gigabyte GA-EP45T-UD3LR



|

Ránézésre egyszerű, ám tudásában sok más típust leelőz a gyártó új P45-ös alaplapja.

Hirdetés

A Gigabyte egyike azon nagyoknak, akik tetemes mennyiségű P45-ös lapkakészlettel felszerelt alaplapot hoztak forgalomba az elmúlt hónapok során. A felhalmozott készletek értékesítése egészen addig jól ment, amíg a múlt év derekán bele nem futottunk abba a bizonyos világgazdasági válságba, azóta viszont a totális megtorpanás jellemzi az értékesítési csatornákat. Nem meglepő tehát, hogy egyre olcsóbb, ámde mégis rendkívül vonzó tulajdonságokkal felszerelt termékekkel hozakodnak elő a tajvani óriások, igaz, ellenpélda is akad bőven a kifejezetten tuningosok számára teremtett drágaságok személyében.

 

ga-ep45t-ud3lr_big.jpg

 


Az EP45T-UD3LR változatra szerencsére az előbbi leírás illik, sőt, megkockáztatjuk, hogy az egyik legjobb ár/érték arányú P45-ös alaplap került le a Gigabyte gyártósoráról. A körülbelül 30 000 forintot kóstáló eszközön ugyanis a legmodernebb fejlesztéseket találhatjuk, egyes képességei miatt pedig bátran ajánlható a régóta tervezgetett gépfejlesztéshez. A DDR3-as memóriák kezelése az első nagyszerű jellemző, ráadásul a 2200 megahertz vagy afeletti üzemfrekvencia támogatásával a csúcslapokat is megszégyeníti az UD3LR.

 

ga-ep45t-ud3lr_back.jpg


A processzortámogatás természetesen a Core 2-es egységekig érvényes, az 1600 megahertzes FSB-támogatásnak köszönhetően a kiválasztott CPU akár egy QX9770 modell is lehet. Az AMD CrossFireX-technológiához szükséges második PCI Express ×16-os bővítősín sajnos már nem fért bele az árba, ellenben déli hídként az ICH10R lapkát kapjuk, amely 6 SATA-portjára akár több RAID-kötetet is tervezhetünk. Említésre méltó terület az alaplap hátlapi panelje, amire nem kevesebb, mint 8 USB 2.0-s kapu fért, ha viszont még ez is kevés lenne, akkor további négyet aktivizálhatunk egy arra alkalmas kivezetéssel.


Mivel a legfrissebb információk szerint a Windows 7 október 22-én jelenik meg a boltok polcain, ezért a Gigabyte is úgy gondolta, hogy ideje kompatibilissá tenni bizonyos termékeit. Az EP45T-UD3LR-t is felkészítették az új rendszerre, a lap mellé csomagolt telepítő CD-n található driverek mindegyike támogatja a Windows 7-et.


Értékelés

Előny: DDR3 memóriakezelés 2000 megahertz felett, külön eSATA-panel, 8 USB 2.0 a hátlapon

Hátrány: nincs


Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 5

Ár/érték: 4,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.