Hirdetés

GigaByte házi túlhajtós parti nitrogénnel



|

Néha kellett a benzinlámpa is. Hölgyek és időssebbek is elkezdhetik.

Hirdetés

1986 óta létezik a GigaByte, ma 41 irodával és 7600 alkalmazottal, melyikünk ne hallott volna a cég alaplapjairól? Két gyáruk Kínában, egy pedig Tajvanon üzemel – ez utóbbi az egyetlen alaplap gyár, ami Tajvanon működik. Jelenleg minden 9. alaplap a világon a GigaByte műhelyeiből kerül ki. A márka értéke jelenleg 106 millió USA dollár.

 

Az alaplap biznisz tehát ma is a cég oszlopa. Jelenleg az asztali vonalon a Z77X-UP7 a csúcs, melyet kifejezetten a túlhajtók kedvéért terveztek. Az Intel legújabb vezérlőlapkájával kombinálja az előzőleg is bevált GigaByte technológiákat (UD, 32 fázisú CPU tápellátás). 4 grafikus kártyának kínál foglalatot. Jelenleg 7102 GHz a rekord, egy eredetileg 3,5 GHz-es CPU-val.

 

Mivel a TAITRA meghívásának eleget téve épp Tajvanon volt szerencsénk járni, a GigaByte egy kis bemutatót tartott az újságírók számára. Ennek keretében sok mindent meg lehetett nézni, legérdekesebb természetesen a nitrogénnel hűtött overclock bemutató volt, Stewart Haston specialista hangszerelésében. Ha nem is ért el rekordot, de végül 6,4 GHz-ig sikerült elmennie egy kis túlfeszültséggel és jó sok nitrogénnel. Nem kísérhettük végig figyelemmel a ciklikus „hűtés, frekvencia emelés, túlhajtás, fagyás, visszamelegítés után újraindítás, elindult na végre, újabb hűtés, újabb frekvencia emelés, na most megy és vissza az elejére” folyamatot de egy kis ízelítőt tudunk belőle adni az alábbi videón.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.