Hirdetés

GPU-k a hackerek szolgálatában, reménytelen jelszavak



|

A kutatók szerint a legújabb grafikus kártyák nagyszerű motorjai a brute force-támadásoknak.

Hirdetés

A grafikus kártyák nem mondhatóak okosnak. Azonban kiválóak abban, hogy ugyanazt a feladatot újra és újra elvégezzék. A kutatók szerint emiatt nagyszerű motorként szolgálnak a legújabb GPU-k a brute force-támadásokban.

 

A "nyers erő" lényege, hogy a lehetséges összes jelszókulcsot végigpróbáljuk. A módszer elvileg mindig eredményes, és egy megfelelő videókártyával a próbálkozások száma milliárdokra lő.

 

A Georgiai Technikai Kutatóintézet szerint a hét karakterből álló jelszavak reménytelenül alkalmatlanak feladatukra, pontosan a videókártyák által segített brute force-támadások miatt. A kutatók arra is figyelmeztettek, hogy a GPU-k évről-évre történő ugrásszerű fejlődése rohamosan növeli a jelszavak veszélyeztetettségét.

 

A felsőkategóriás GPU-k közel két terafloppal működnek, ennyi művelettel pedig használhatatlanná tesznek egy hét karakteres jelszót. A jelenlegi ajánlások szerint egy mai biztonságos jelszónak minimum 12 karakterből kell állnia, ami tartalmaz kis és nagy betűket, számot és szimbólumot is.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.