Hirdetés

GT200: Mégsem akkora csoda?



|

A mérések szerint nem lesz akkora durranás az új GeForce család.

Hirdetés

Az Inquirer tömör véleménye az új Geforce kártyákról: nem rossz, de nem is elég jó. Mérési eredményeik szerintük azt bizonyítják, hogy az NVIDIA nem tudta kihozni új grafikus magjából az ígért teljesítménynövekedést. Figyelembe véve az árakat, a fogyasztást, a melegedést, szimplán "dinoszaurusznak" bélyegezték az NVIDIA legújabb fejlesztését. Az ATI kártyák mérési eredményei még váratnak magukra, de nem azért, mert nincsenek, hanem mert a cég még nem engedi azok publikálását. Az Inquirer szerint azonban a GT200 alig nehány esetben tudja legyőzni a 770-es ATI szériát.

gt200.jpg

 

A megjelenési időpontokkal is variáló NVIDIA valószínűleg nem fog tudni ezekből a kártyákból kétmagos verziót gyártani, köszönhetően a hatalmas fogyasztásnak, a keletkező hőnek és a gyártási kapacitás limitáltsága is gátat szabna az ilyen törekvéseknek. Az Inquirer szerint a fejlesztők számára kiadott driver biztosan „tweakelve” van a népszerű Futuremark programokhoz, így a kapott eredmények korántsem nevezhetőek hitelesnek. A jövő héten érkező PhysX vezérlőprogrammokkal hasonló fenntartások vannak, hiszen az API-t az NVIDIA birtokolja, ezáltal könnyen bele is piszkálhat.

Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, az NVIDIA bizony bajban lesz, hiszen tudjuk, hogy az igazi fanatikus, márkahű felhasználók kevesen vannak, az egyszeri vásárlók inkább a számok és az ár alapján döntenek. Ezek a számok pedig, ha minden igaz, most az ATI-nak kedveznek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.