Hirdetés

Gyengült a Western Digital, de még mindig első



|

A kisebb bevétel és kevesebb értékesített merevlemez ellenére megelőzik a Seagate-et.

Hirdetés

A merevlemezek piacán nagy átrendeződés kezdődött meg, ugyanis hosszú idő után a Western Digital letaszította a trónról a Seagate-et, majd felvásárolta a Hitachi GST-t. A Seagate később hezitálás nélkül csapott le a Samsung értékesíteni kívánt HDD-üzletágára. A Western Digital idei első negyedéve rosszabbul alakult az eddigieknél, ennek ellenére őrzi előnyét a piacon.

 

A Sandy Bridge lapkakészletekkel felmerült problémák és a Japánban bekövetkezett katasztrófák közötti időszakban a Western Digital 2,25 milliárd dolláros bevételt generált, ami alacsonyabb az egy évvel ezelőtti 2,64 milliárdosnál. Az értékesített merevlemezek száma is esett, 51 millióról 50 millió darabra. Ennek ellenőre az ősi rivális Seagate-et még mindig megelőzik, utóbbi ugyanis 49 milliót szállított.

 

A csökkent eredmények ellenére a Western Digitalnek sikerült 3,2 milliárd dollárnyi készpénzt generálnia az elmúlt három hónapban. Várhatóan ennek döntő többségét a Hitachi GST felvásárlásába fektetik. A második negyedévre a WD 2,2 és 2,25 milliárd dollár közötti bevételt vár.

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Merevlemez-vásárlás

Furcsán viselkedő merevlemez

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.