Hirdetés

Gyűrhető OLED kijelzővel újított a Nokia



|

A Nokia 5,9 hüvelykes OLED képernyőit össze lehet hajtani, mint egy újságot.

Hirdetés

A Nokia a San Diegóban megrendezett Display Week konferencián két olyan 5,9 hüvelykes OLED panelt mutatott be, amelyeket össze lehet hajtogatni. A kijelzők a Nokia SEL divíziójának és a japán Advanced Film Device-nek köszönhetőek. 

Hirdetés

Az egyik panel félbe, a másik három részre hajtogatható. Mindkettő 1280 x 720 pixelt jelenít meg, és összehajtás után is tud videót lejátszani. Bár annyira élesen nem lehet őket hajtani, mint egy papírlapot, jó hír, hogy több mint 100 000 hajtogatást bírnak ki. 

Érdekesség, hogy az Apple-lel kapcsolatban is egy ilyesmi kijelzőt emlegetnek. A legutóbbi hírek olyan iWatch okosóráról szólnak, amibe hajlított OLED képernyő kerül. A pletykának és a Nokia képen látható kijelzőnek ugyanakkor másik oldala is van. Gyűrhető és hajtogatható kijelzők már több mint egy évtizede léteznek különböző kiadásokban, de eddig igazán egyetlen fogyasztói termékben sem terjedtek el, főként nem a telefonokban és hasonló mobilkütyükben. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.