Hirdetés

Hálózat a konnektorban - Trust nw-7800 teszt



|

Ha otthoni hálózatra vá- gyunk, de nincs lehetőség kábel fektetésre akkor ez nekünk való.

Hirdetés

Akkor sem kell kétségbe esni, ha hálózati kapcsolatot szeretnénk létesíteni a lakás két pontja között, de kábel kihúzására nincs lehetőség, hiszen a Trust NW–7800-zal a 230 voltos hálózatot használva megoldhatjuk a problémát.

 

Beüzemelése gyerekjáték: a dobozban talált két eszközt bedugjuk a konnektorba, az egyiket ahonnan, a másikat pedig ahova szeretnénk vinni a hálózatot, majd UTP-kábellel összekötjük őket a számítógépekkel, és készen is vagyunk. A hálózati kapcsolat létrejöttének egyetlen feltétele, hogy a két használt konnektor ugyanabba a fázisba legyen kötve, és otthonunkban az elektromos hálózat lehetőleg rézkábelezésű legyen. Amennyiben alumíniumkábelezésű lenne a hálózat, a dolog akkor sem reménytelen, mert igényes kivitelezés esetén azon is működik az eszköz. Azt viszont el kell fogadnunk, hogy a névleges sebesség ekkor jelentősen csökken – igaz, szélessávú internetelérés megosztásánál ez egyáltalán nem jelent gondot.

trust nw-7800.JPG

Az NW–7800-zal maximálisan 85 Mbps-os sebesség érhető el, ám ez a hálózat milyenségétől és a két bekötési pont távolságától függően nagymértékben csökkenhet – de ez a csökkenés is csupán folyamatos, több gigabájtnyi, hálózaton belüli adatmozgatásnál jelent kellemetlenséget. Az alapcsomagban két eszköz található, de természetesen a lakás kettőnél több pontja is összekapcsolható ily módon.

 

-- Legfeljebb 85 Mbps-os sebesség

-- 230 voltos hálózatban használható

-- Az alapcsomag két végpontot tartalmaz

 

Előny: egyszerű telepíthetőség, otthoni használatra ideális

Hátrány: alumíniumkábelezésű hálózatban nem vagy csak jelentős sebességcsökkenéssel használható, kissé drága

Teljesítmény: 90

Szolgáltatás: 92

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.