Hirdetés

Hamarosan itt a decemberi Catalyst



|

Több újdonságot is tartalmazni fog az év utolsó ATI meghajtócsomagja.

Hirdetés

Az ATI/AMD kiadta a 8.12-es verziójú Catalyst meghajtócsomag publikus béta verzióját Windows XP és Vista rendszerekhez. Az átlagfelhasználó számára forradalmi újdonságokat természetesen ez a változat sem fog hozni, azonban a telepítése mindenképp ajánlott lesz a Radeon videokártyával rendelkezők számára.

 

 

ati-catalyst-812-1.jpg
 

 

 

Technikai szempontból a legérdekesebb újítás, hogy ezzel a verzióval már minden kártyánál kihasználható lesz a grafikus processzor egyéb számítások elvégzésére is. Ez a mostanság többször emlegetett GPGPU technológia, csak ebben az esetben hivatalosan ATI Stream-nek hívják. Az ezt lehetővé tevő keretrendszert pedig CAL-nak (Calculation Abstraction Layer)  nevezik.

 

Erre épülve bemutatkozik egy hangzatos nevű, új szoftver is: az ATI Avivo Video Converter. Az alkalmazással a 4600-as és 4800-as Radeonokban lapuló grafikus processzor erejét lehet majd kihasználni mozgóképek konvertálására. Arról egyelőre nincs információ, hogy a későbbi meghajtócsomagokban esetleg a régebbi Radeonok is kapnak-e ilyen támogatást.

 

 

ati-catalyst-812-2.jpg

Mostantól videokódolásra is használhatóak a 4600-as és 4800-as Radeonok
 
 
 
 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.