Hirdetés

Hamarosan jön a Skylake processzorok utódja



|

Már 2016-ban megérkeznek a hetedikgenerációs Kaby Lake processzorok.

Hirdetés

Nem tétlenkedik az Intel, ugyanis gőzerővel készül a Skylake processzorok után a következő generáció, igaz, kissé megváltozott fejlesztési ciklus alapján. 

Hirdetés

A kicsinyítés ezúttal elmarad, és a 14 nm-es Broadwell, valamint a 14 nm-es Skylake architektúra után a hetedikgenerációs Kaby Lake processzorok is 14 nm-es gyártástechnológiával készülnek majd. 

A legelső dokumentumok alapján az Intel az új CPU-k mellé a 200-as szériás lapkakészletet is a piacra dobja valamikor 2016-ban

A Kaby Lake CPU-k továbbra is az LGA1151-es foglalatot használják majd, és jó eséllyel visszafelé kompatibilisek lesznek a 100-as szériás lapkakészlettel dolgozó alaplapokkal (firmware-frissítéssel). 

Az eddigi információk alapján nem lesz merőben új a Kaby Lake, mint a Skylake volt a Broadwellhez képest. Teljesítménybeli növekedés azért várható, erősebb integrált grafikával. 

Természetesen a Kaby Lake-nek nem lesz gondja a DDR4-es memóriákkal sem, natív módon kezeli a DDR4-2400-at. 

Mivel a gyártástechnológia nem változik, ezért a fogyasztás nagyjából a Skylake-alapú modellek szintjén marad. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.