Hirdetés

Haswell: 50 százalékkal több üzemidő



|

Az új processzoroknak hála egy notebook készenléti ideje hússzorosa lehet a jelenleginek.

Hirdetés

A hordozható számítógépek esetében mindig is kulcsszereppel bírt az üzemidő. Elvégre egy olyan notebook, amit maximum a házban tudunk cipelni egyik konnektortól a másikig, nem olyan praktikus. Bár ma már sok olyan terméket választhatunk, ami akár 7-8 órát is kibír, ez azért még messze nem olyan érték, amiről álmodtunk. Az Intel ezen a téren most sokat repítheti előre a notebookokat: azt ígérik, hogy kitolják a notebookok üzemidejét plusz 50 százalékkal. 

Mindez a Haswell processzoroknak lesz köszönhető, amelyek az akkuból 50 százalékkal több üzemidőt képesek kicsikarni, mint a korábbi Ivy Bridge CPU-k. Az ígéretek szerint készenléti állapotban pedig akár hússzor tovább bírja majd egy Haswellel szerelt gép. Szerencsére az extra üzemidőért nem kell lemondani a teljesítményről sem. 

Az előrelépés a Haswell alacsony fogyasztásának köszönhető, illetve annak, hogy fejlettek az energiagazdálkodási képességei az ilyen lapkáknak. Ha az Intel valóban tudja teljesíteni az ígéretét, akkor sok leendő notebook-vásárlót boldoggá tesz majd. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.