Hirdetés

Hatalmas hiba a Galaxy Note 4-en, itt a Windows 10 - a hét legfontosabb hírei



|

Az Apple bendgate botrányánál is fájóbb lehet a Samsung "baklövése"; bemutatkozott a Windows 10.

Hirdetés

Nagy gond van a Samsung Galaxy Note 4-gyel

Bár eddig mindenki az Apple bendgate botrányára figyelt, úgy néz ki, a rivális gyártóknak is főhet a feje néhány apróság miatt. A Samsung Galaxy Note 4-ről érkező koreai jelentések szerint például komoly baj van a készülékek minőségével. A kijelző egyszerűen nem ér el a ház széléig, és sokszor névjegykártya-tartónak is lehet használni az androidos készüléket. 

Hirdetés

Még fájóbb pont, hogy a Samsung tud a jelenségről, sőt, a kézikönyvbe is beírták, mint gyártási tulajdonságot - ráadásul bevallják, hogy a lyuk idővel szélesedhet is. Azt nem tudni, miért volt rá szükség, de feltehetően a hőtágulással és a fém kerettel kapcsolatos. Dél-Koreában hamar elfogytak a kezdeti készletek, de sokan egyáltalán nem boldogak az új Galaxy Note 4-gyel. 

 

Ez egy nagy lyuk

 

Itt a Windows 10

A Microsoft a héten lerántotta a leplet a következő operációs rendszeréről, a Windows 10-ről. Az új OS-t nagy lépésnek tartják, amellyel a céljuk a Windows 8 bátor húzásainak az egyesítése a Windows 7 jól bevált funkcióival. Nem titkoltan a régi felhasználókat szeretnék rávenni a váltásra, addig is pedig az együttműködésre a fejlesztésben. 

A Windows 10 előzetese egy ideje letölthető, mi magunk is tettünk vele egy próbát - a beszámolónkat itt olvashatjátok. Aki arra kíváncsi, mi történt a Windowszal az elmúlt 30 évben, az erre a cikkünkre kattintson

 

Ígéretesnek tűnik

 

100 millió dollárra perelnék a Google-t a celebek

Ugyan nyilvánvalóvá vált, hogy a hírességek pucér fotós botrányáról nem az Apple tehet, hanem az adott emberek felelőtlen biztonsági szokásai, a celebek mégsem tudnak megnyugodni - sőt. Marty Singer, egy híres hollywoodi ügyvéd több hírességet is képvisel (feltehetően Jennifer Lawrence-t és Rihannát is), és a Google-t egy 100 millió dolláros perrel fenyegette meg

Singer szerint a webóriás nem cselekedett felelősségteljesen és elvárható módon a pucér képek eltávolításával kapcsolatban, sőt, inkább elősegítette a törvénytelen anyagok fellelhetőségét. Az ügyvéd szerint a Google több millió dollárt keresett a botrányon, és csak alig próbálta akadályozni a képek terjedését. 

 

Nem tudják feldolgozni

 

Bill Gates a leggazdagabb

Bill Gates, a Microsoft egykori atyja továbbra is a leggazdagabb ember Amerikában (és a világon), ráadásul az elmúlt egy évben újabb 9 milliárd dollárral, 81 milliárdra gyarapította a vagyonát. A Microsoft korábbi vezére még úgy is ilyen sok pénznek örülhet, hogy 2000 óta nagyjából 30 milliárd dollárt jótékonykodott el a feleségével. 

A legnagyobb dobbantásnak Mark Zuckerberg örülhetett, aki 15 milliárdról 34,7 milliárdra növelte meg a vagyonát, egyetlen év alatt. De még így is csak a tizenegyedik legtehetősebb ember Amerikában. 

 

A leggazdagabb ember

 

Film lesz a Tetrisből

A Threshold Entertainment összeállt a Tetris Companyval azért, hogy egy élő akciófilmet forgassanak a történelmi játék alapján. Egyelőre még nincsenek szereplők és rendező sem, a történetét állítólag már összerakta a két fél. 

Az első cég ügyvezetője azt ígéri, nem egy üres oldalon ugrálnak majd a geometriai alakzatok, hanem inkább egy hatalmas, elképesztő sci-fi filmre számíthatunk. 

 

Vajon mit találtak ki?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.