Hirdetés

Hatalmas kábelt épít a Google és a Facebook



|

Közel 13 000 kilométeres internetkábelt fektet le a két cég a víz alá.

Hirdetés

A Google és a Facebook közös erővel építenek meg egy közel 13 000 kilométeres víz alatti internetkábelt Los Angeles és Hong Kong között. A régióban ez lesz a leghosszabb és egyben a leggyorsabb internetkábel. 

Hirdetés

A projektben a két óriásnak a Pacific Light Data Communication és a TE SubCom segítenek, a két telekomcég a sebességeken igyekszik javítani. 

A mostani az egyike azoknak a kábeleknek, amelyeket a Google és a Facebook azért fektet le, hogy a szolgáltatásaik sebességét és megbízhatóságát javítsa. Mindkettő sokat költ arra is, hogy a világ távoli és félreeső pontjaira internetelérést vigyen. 

A PLCN hálózat 2018 nyarán indulhat el, 120 terabit per másodperces kapacitással. Ez azt jelenti, hogy néhány másodperc alatt képes lenne minden valaha megírt könyvet az űrbe küldeni. Ez kétszer gyorsabb, mint a régió jelenlegi rekorderkábele, amelyet egyébként szintén a Google fektetett le. 

A nagy cégek a hosszabb kábelekre helyezik a hangsúlyt, miközben egyre nagyobb az igény a nagy sebesség és a felhőalapú szolgáltatások iránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.