Hirdetés

Hiánypótló szupergyors kártyaolvasó



|

Nem kell annyit várni végre a videomásolásra.

Hirdetés

Akinek nagy felbontású memóriakártyás videokamerája vagy komolyabb fényképezőgépe van, az tudja, hogy a több gigabájtos, sőt olykor több tíz gigabájtos fotósorozatok és videók másolására az USB 2.0 nem a legmegfelelőbb - és ez nagyon enyhe kifejezés. Különösen a nagy bitarányú Full HD videokamerákkal készült felvételek eszik a tárhelyet. A kétezres évek elején még szupergyorsnak számító USB 2.0 480 megabites névleges sebessége a gyakorlatban 30-33 MB/s átvitelt bír el, amivel 10 gigabájt átmásolása több, mint három percbe telik. Amikor már századszor malmozunk ennyit, akkor erősen felmerül az igény egy gyorsabb megoldásra.

 

A memóriakártyák már felkészültek a kihívásra, már egy éve is kaphatóak voltak olyan SDHC kártyák, melyek 90-100 MB/s olvasási és kb. 80 MB/s írási sebességet tudtak produkálni. Az egyetlen gond a gyors kártyaolvasó illetve csatlakozás. Általánosságban jelenleg az USB 3.0 jelenti az egyetlen továbblépési lehetőséget, de sokáig nem lehetett elérhető áron olyan olvasót kapni, ami kihasználja az USB 3.0 SuperSpeed képességét és kezeli az SDXC-t is. Jó hír, hogy mostanra már legalább egy-két ilyen darab elérhető a piacon.

 

 

Az egyik első a Pretec 2010.ben bemutatott modellje volt, melyet egyebek között például a Century Japan USB 3.0 kártyaolvasója követett idén. A Legutóbb a Trust dobott piacra egy apró multi kártyaolvasót, beszédes SuperSpeed USB 3.0 Mini Card Reader néven. Ez a szokásos SD, SDHC, MMC és MS Pro kártyák mellett a szupergyors SDXC típusokat is kezeli USB 2.0 és 3.0 porton (mini és micro változatok adapterrel kezelhetők). Kevesebb, mint nyolcezer forintos beruházással gyorsíthatjuk fel tehát az állománymozgatást két-háromszorosára - illetve a kártya teljesítményéig terjedő sebességűre.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.