Hirdetés

Hibrid hűtést kapott az Inno3D csúcs GTX 1080-asa



|

Külön hűtőborda és ventilátor gondoskodik a GDDR5X memóriák hőelvezetéséről.

Hirdetés

Bemutatta legújabb csúcskártyáját a hazánkban kevésbé aktív Inno3D. Az iChiLL GTX 1080 BLACK Edition legnagyobb érdekességét a hibrid hűtési rendszere jelenti: a grafikus processzor megfelelő hőfokon tartásáról alapvetően egy 120 mm-es ventilátorú vízhűtés gondoskodik, ezen túlmenően pedig a GDDR5X chipek dedikált hűtőborda + légkavaró kombót kaptak.


Hirdetés


Az alacsony hőmérséklet esetén teljesen kikapcsoló, 8 centis ventilátor persze nem csak a VRAM, hanem direkt vagy indirekt módon a NYÁK-on lévő többi komponens hűtésébe is besegít. Az Inno3D szerint a videokártya hűtése 30 százalékkal hatékonyabb a GTX 1080 referencia megoldásánál, azonos körülmények közt 85°C helyett 60°C GPU-hőmérsékletet mértek az összehasonlítás során. A grafikus vezérlő külső burkolatába LED-ek kerültek, így a maghőmérséklet függvényében kék, zöld, vagy vörös fényt bocsájt ki a kártya. A témánál tartva a GPU-jának alapórajele 1759 MHz, míg a Boost-órajele 1898 MHz.



A tájékoztatás alapján a kártya máris elérhetővé vált a legfontosabb disztribútoroknál, sajnos az ajánlott fogyasztói árát nem közölte az Inno3D. Hírünk írásáig a viszonteladóknál sem volt még nyoma az iChiLL GTX 1080 BLACK Edition forgalmazásának, így nem világos, hogy egy szokványosnak mondható GTX 1080-hoz képest mekkora felárat jelent a hibrid hűtés.



(Forrás: Tom's Hardware)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.