Hirdetés

Hivatalos a HP első Chromebook notesze



|

Gyenge akkuján hasalhat el a nagy kijelzővel és teljes méretű billentyűzettel szerelt termék.

Hirdetés

Pár napos pletykákat igazolva ma délelőtt a HP bejelentette az első Google Chrome operációs rendszert futtató noteszgépét, a termék hivatalosan a Pavilion 14 Chromebook névre hallgat. A típusszámból sejthető módon a laptopba 14 colos (és 1366×768 pixeles) kijelző került, így jelenleg ez a legnagyobb megjelenítővel szerelt Chromebook a piacon. További fontos eladási pontként a HP kiemelte, hogy üdvöskéjébe a rivális megoldásokétól eltérően teljes méretű klaviatúra került, amellyel a kényelmi faktort kívánja fokozni a vállalat.


Ezektől eltekintve a Pavilion 14 egy teljesen átlagos Chromebook: a processzora egy kétmagos és 1,1 GHz-es Intel Celeron 847, a HD Graphics 2000 integrált GPU-val szerelt központi egység mellé 2 GB DDR3-as RAM, továbbá egy 16 gigabájtos SSD került. A természetesen kártyaolvasóval, Bluetooth és Wi-Fi vezérlőkkel is ellátott laptopban összesen hat csatlakozó található: 3× USB 2.0, 1× HDMI, 1× RJ-45 (Ethernet), 1× mikrofon/fejhallgató kombó.


Az 1,8 kilogrammot nyomó és 347 × 238 × 21 mm méretű Pavilion 14 Chromebook fő problémáját látszólag az akkumulátora jelenti, ugyanis a 37 wattórás telep a gyártó szerint legfeljebb 4 óra 15 perc üzemidőt képes biztosítani, amely egy csak netezésre használható noteszgép esetén meglehetősen gyengének mondható. Sajnos a HP megoldásának esetleges európai forgalmazásáról még nem esett még szó, az Egyesült Államokban 330 dollárért (~71 ezer forintért) már megvásárolható a laptop.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.