Hirdetés

Hivatalos az Intel mütyür lapkakészlete



|

A Quark processzormagjai ötször kisebbek az Atomokban használtaknál.

Hirdetés

A San Franciscóban tegnap elkezdődött Intel Developer Forum 2013 nyitányán Brian Krzanich vezérigazgató végre tettlegesen is demonstrálta a vállalat viselhető kütyük és ipari vezérlőrendszerek felé való kacsintgatását, ugyanis leleplezte a gyártó Quark névre hallgató új lapkakészletét. A család specifikusan egyelőre nem részletezett tagjai olyan eszközökben tehetnek jó szolgálatot, amelyekben szükség van némi – erősen limitált – számítási teljesítményre, azonban kritikus vagy előnyös a minimális fogyasztás.

Hirdetés


A System-on-Chipben használható processzorok érdekessége, hogy bennük lévő magok ötször kisebbek és tízszer kevesebbet fogyasztanak a Silvermont architektúrás Atomokban használtaknál. Magszámokat és órajeleket egyelőre nem tudni, ezek modelltől függően változnak majd, viszont biztosan x86-os architektúráról van szó.


Az Intel tájékoztatása szerint a 32 nanométeres gyártástechnológiával készülő Quark processzorok az idei utolsó negyedévben válnak elérhetővé az érdeklődő vállalatok számára, a tömegtermelésük valamikor a jövő év folyamán indulhat el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.