Hirdetés

Hivatalos az olcsó NVIDIA GeForce GT 740



|

Elődjénél elméletileg 35 százalékkal gyorsabb a videokártya.

Hirdetés

A brutálisan drága GeForce GTX Titan Z szerdai piacra kerülése után az NVIDIA csütörtökön a belépőkategóriás kínálatát bővítette egy újabb termékkel. A GeForce GT 740-et elsősorban az integrált grafikus chipekkel elégedetleneknek szánja a gyártó, noha sejthetően az általános multimédiás felhasználás mellett korlátozottan játékra is alkalmas.
 

Hirdetés


Az új termék a GeForce GT 640-et váltja, az NVIDIA állítása szerint olyan 35 százalékkal nyújt magasabb teljesítményt az elődjénél. Viszont meglepő, hogy a vállalat a rendkívül hatékony Maxwell helyett továbbra is Kepler (GK107) architektúrát használja benne, így a DDR3 helyett GDDR5 fedélzeti memóriát használó GeForce GT 740 modellek mindegyikét muszáj volt kiegészíteni egy hattűs PCIE tápcsatlakozóval is.


A napokon belül piacra kerülő új NVIDIA videokártya a 100 dollár alatti árszegmenst gazdagítja, teljesítményre a legközelebbi ellenfele feltehetően az AMD Radeon R7 250 lesz.


NVIDIA GeForce GT 740 specifikációk:

– 384 CUDA mag, Kepler architektúra
– 993 megahertzes magórajel, 32 TMU, 16 ROP
– 1 vagy 2 GB memória, 128 bites memóriasín
– DDR3 (1782 MHz) vagy GDDR5 (5 GHz) VRAM
– PCI Express 3.0 csatolófelület
– DirectX 12 (feature level 11_0), OpenGL 4.4, PhysX, Surround, 3D Vision
– 64 wattos TDP
– Minimum 400 wattos PSU, GDDR5-ös modelleken hattűs tápcsatlakozó


(Forrás: NVIDIA)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.