Hirdetés

Hivatalosan is elhunyt a HD DVD



|

A Toshiba bejelentette: leállnak a gyártással.

Hirdetés

hddvd_tombstone.jpg

Mint arról már hírt adtunk, A Toshiba beszüntette HD DVD lejátszóinak és felvevőinek gyártását, de eddig hivatalosan ezt nem erősítették meg. Bár a gyártósorok leállnak, a cég kijelentette: teljes körű támogatást nyújt továbbra is a jelenlegi HD DVD birtokosok számára.

 

A döntést a Toshiba a piac változásaival indokolta, ezzel nyilvánvalóan a Warner döntésére célzott, amely megalapozta a HD DVD formátum bukását.

 

A Warner a fogyasztók érdekeire hivatkozott a januári váltáskor, mivel indoklásuk szerint a vásárlók nem tudtak dönteni a két formátum között, és ez Hollywoodnak is rengeteg pénzébe került. Ezzel elindult a lavina, amely a részvényekben és az eladásokban is jelentkezett, míg végül elérkeztünk a mai bejelentésig.

 

Carl Gressum, az Ovum vezető elemzője szerint a történtek jól mutatják, miért kell minden áron elkerülni két egymást kizáró szabvány párhozamos jelenlétét a piacon. Ugyanakkor kérdés, hogy a Toshibára milyen hatással lesz a háború elvesztése. A cég rengeteget fektetett a HD DVD üzletbe, nem csak a lejátszókat, hanem a lemezeket, a PC-integrációt és az összes többi fejlesztést tekintve.

 

A Toshiba nyilatkozatában az áll: továbbra is szeretnének a HD-piac szereplői maradni, mivel a Microsofttal, Intellel, HP-vel kialakított viszony ezt egyértelműen lehetővé teszi.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.