Hirdetés

Hosszú idő után nyereséges lesz a Sony tévés üzletága



|

Az elmúlt 10 évben mindig veszteséges volt a Sony televíziós divíziója.

Hirdetés

Jó hírekkel rukkolt elő a Sony, amely úgy döntött, külön leányvállalatot hoz létre a tévés divíziójának, amely mostantól Sony Visual Products néven fut tovább. Az új cég ügyvezetője, Masashi Imamura azt mondta, a várakozásaik szerint az idei, jövő márciusban véget érő pénzügyi évükben végre nyereségesek lesznek

Hirdetés

Bár pontos számokat nem említett, az üzletág fellendülése mindenképpen nagy szó, ugyanis az elmúlt 10 évben folyamatosan veszteséges volt. Most a nyereség elérésében többek között a nagyobb számú eladások és a csökkentett fixköltségek segítenek. 

A Sony tévés üzletága a tavalyi üzleti évben 250 millió dollárt veszített, sokáig pedig nagy nyomást gyakoroltak a Sony elnökére, hogy inkább adja el a tévés divíziót. A 29,7 százalékos tavalyi keresletnövekedés után ő végül a külön cég mellett döntött, Imamura pedig idén további 18,5 százalékos fellendülést jósol

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.