Hirdetés

HP Ink Advantage: feleannyiért nyomtathatunk



|

A készülékár nem emelkedik sokat, de a kellékanyag költségek feleződnek.

Hirdetés

Ma jelentette be hivatalosan a HP új, Ink Advantage készülékcsaládját, pontosan 7 új tintasugaras nyomtató és multifunkciós jelent meg a gyártó kínálatában júliustól. Az újdonságok nem nyújtanak gyökeres technológiai újításokat, csupán a gyártó új, kedvezőbb kellékanyag stratégiáját vezetik be. Párhuzamosan megmaradnak a régebbi, még futó modellek is, melyek nem viselik az Ink Advantage nevet, költségeik hagyományosak, áruk valamivel alacsonyabb, mint az új generációé.

 

 

Eddig is kínált a gyártó gazdaságosan dolgozó Officejet Pro modelleket igen kedvező költséggel (13 Ft színes CMYK és 4 Ft fekete), ezek a készülékek pigment tintáikkal a színes irodai lézernyomtatók versenytársaiként léptek be a képbe (ezután is folytatják karrierjüket). Most a belépő tintasugaras és az Officejet Pro kategória közé lép be a HP Ink Advantage család, mellyel a gyártó azonos minőség mellett az eddigi költségek felét ígéri, anélkül, hogy előre be kellene spájzolnunk tintából literszám a készülék megvásárlásakor.

 

Valamennyi új készülék pigmentált fekete és vízfesték jellegű színes tintákkal dolgozik, előbbinek a szöveges dokumentumok, utóbbinak a fotónyomatok mutatják előnyeit. Ugyanakkor az Ink Advantage családon belül is két kategória különböztethető meg, az alsó-közepes árfekvésű készülékek (például a 15 ezer forintos HP Deskjet Ink Advantage 2515) elosztva napi egy-két oldalas nyomtatási volumenhez készültek. Ennek megfelelően a HP 650-es nyomtatókazettákkal dolgoznak, melyek tartalmazzák a nyomtatófejet is. Ez a konstrukció a célszerűbb a kis volumen és rendszertelen használat esetén, de ezzel a kétkazettás (CMY trikolor és külön fekete) rendszerrel is 16 Ft-os színes és 10 Ft-os fekete oldalköltség (ISO) tartható. 25 ezer forintos ártól, a HP Deskjet Ink Advantage 3525 megvásárlásával léphetünk be a színenként cserélhető patronos Ink Advantage készüléktulajdonosok (vélhetően) még boldogabb családjába. A HP 655 kellékanyag családdal dolgozó, négy patronos, fix fejes rendszerrel ugyanúgy 16 Ft-os a színes lapköltség, de a fekete-fehér nyomatok kevesebb, mint 6 Ft-ba fájnak.

 

 

A bemutató alkalmával összevethettük az előző generációs, az Ink Advantage-hez képest drágán nyomtató hasonló modell fotónyomatait az új készülékekével. Az új modellek tapasztalataink szerint pontosan ugyanazt hozzák, mint nekik technológiailag megfeleltethető elődeik, nem tudtunk nagyítóval sem jelentős eltérést felfedezni a képeken. Úgy tűnik, hogy az Ink Advantage masinák nem büntetnek azzal sem, hogy visszafogott szolgáltatáskészletet biztosítanának csak. A PC World következő, szeptemberi számában már szerepel a színes kijelzős, ePrint és AirPrint kompatibilis, nyomtatóalkalmazások futtatására is alkalmas, duplex kivitelű HP Deskjet Ink Advantage 5525 multifunkciós készülék tesztje, annyit elárulunk, hogy nem szerepelt rosszul.

 

Akik gyakran érzik úgy, hogy itthon minden drágább, mint nyugaton azok számára egy kis megnyugvást jelenthet, hogy a HP Ázsiában és Kelet-Európában, a Balkánon és Afrikában vetette be HP Ink Advantage stratégiáját, Nyugat-Európában és az USA-ban nem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.