Hirdetés

HP Pavilion dv5: multimédiában erős



|

A hazai piacra augusztusban érkeztek meg HP Pavilion sorozatú, multimédiás gépei. A legerősebbet teszteltük.

Hirdetés

Kecses, ívelt vonalak, lekerekített sarkok, fényes, csillogó felületekkel fogadják a HP Pavilion gépei a típussal még csak most ismerkedő hazai közönséget. A kifejezetten otthoni felhasználóknak szánt termékcsalád nem újkeletű, csupán Magyarországon nem forgalmazta ezeket a gépeket a gyártó. Az új gépekkel először Berlinben ismerkedtünk meg, a gyártó júniusi nemzetközi sajtórendezvényén. Szeptemberben hat konfiguráció mutatkozott be a magyar piacon, ebből a legerősebb, dv5-1080eh jelű jutott el hozzánk elsőként.

 

hp_pavilion_dv5_szembol.jpg
 

 

A notebook fedlapja egészen apró négyzethálóval szőtt fényes fekete, jobb alsó sarkában egy háttérvilágítással rendelkező HP logóval. A gép oldala és a belső része krómhatású, fényesen csillogó műanyag - az összhatás kissé extravagáns, divatos. Sajnos a fényes felületek gyűjtik az ujjlenyomatokat, nekünk az eltávolításukhoz leginkább az ablaktisztító folyadék vált be (De csak óvatosan, nehogy befollyon a gépbe!). Érdekes a kijelző kialakítása: nincs síkban elkülönülő karimája, az LCD felülete nyúlik a fedél széléig.

 

hp_pavilion_dv5_oldal.jpg
 

 

szerk_aj.jpg
A konfiguráció kifejezetten erős, a HP a ma elérhető legnagyobb teljesítményű, és legmodernebb komponenseket válogatta össze ebbe a kiépítésbe. A Pavilion sorozatban vannak AMD alapú gépek is, ez a modell azonban Intel processzort és lapkakészletet kapott. Előbbi az egyik nagyobb teljesítményű Core 2 Duo (P8600, 2,4 GHz, 1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache), utóbbi pedig az Intel új PM45 platformja, ezúttal 4 gigabájt rendszermemóriával. Ekkora számítási teljesítmény mellett a grafikai megjelenítéssel sem lehet gond, a 15,4 hüvelykes monitor meghajtásáról az NVIDIA GeForce 9200M GS grafikus alrendszer gondoskodik, 512 megabájt saját memóriával. Ez az összeállítás lehetőséget ad arra, hogy a legújabb játékok is futtathatóak legyenek, de a gép igazán a multimédiás alkalmazásoknál érzi otthon magát. Ezt támasztja alá a két távirányító (az egyik az Express Card aljzatba rejthető), a digitális TV-vevő, az Altec Lansing kiváló hangrendszere és a HDMI kimenet is.

 

A HP Pavilion dv5 e konfigurációja a versenytársak hasonló modelljeihez képest igen jó áron kerül a boltok polcaira. Ugyan a közel 300 ezer forintos összeg önmagában nem kevés, de ez esetben egy kiegyensúlyozott konfigurációk kapunk ezért az összegért, amely ráadásul a legtöbb otthon előforduló feladatra kiválóan alkalmas. És akkor még nem beszéltünk a számtalan extra funkcióról... Aki sokallja ezt az összeget egy noteszgépért (ezt is maximálisan megértjük), az válogathat a sorozat további, kedvezőbb árú modelljei közül is, ahogy már említettük AMD alapokra is épülnek Pavilion modellek.

 

Funkciók

  • Intel Core 2 Duo P8600 processzor (2,4 GHz, 3 MB másodszintű gyorsítótár, 1066 MHz FSB)
  • 4 gigabájt memória (2 x 2 GB)
  • 320 gigabájt merevlemez
  • 15,4 colos, 1280 x 800 pixeles, fényes felületű kijelző
  • NVIDIA GeForce 9600M GS (512 MB VRAM) grafikus mag
  • b/g/n szabványú WLAN, Bluetooth, DVB-T digitális TV-vevő
  • 3 USB, 1 USB+eSATA, FireWire, VGA, HDMI videokimenet, webkamera
  • Windows Vista Home Preimum operációs rendszer
 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.