Hirdetés

HP Tattoo - címkézés maximumon



|

Hamarosan elérhető lesz a HP legújabb lemezcímkéző technológiája, mely képminőségben „fényesen” ráver minden eddigi megoldásra.

Hirdetés

Az utóbbi évek egyik leginvenciózusabb lemezfeliratozó technológiájának, a LightScribe-nak is a HP volt az egyik atyja. A megbízható, nyomtatót sem igénylő technológia úgy tűnik, hogy nem aratott átütő sikert, bizonyos esetekben igen jól használható, azonban színek híján nem igazán impresszív, inkább csak elegáns. Felmérve az igényeket mégsem a más gyártók által preferált közvetlen lemeznyomtatás, hanem a precíziós címkézés mellett döntött a HP, megszületett a HP CD/DVD Tattoo.

Címkézésről lévén szó csalódottan legyinthetünk, mondván, hogy a címke az leválik, excentritása terheli az olvasó mechanikáját és különben sem elég szép. Nos, a szépség megítélése állítólag szubjektív, annyi azonban bizonyos, hogy megfelelő minőségű tintasugaras nyomtatót használva (a gyári minta PhotoSmart 8750-nel készült) igen homogén, élénk, sima, fényes felületű eredményt kapunk a félig áttetsző nyersanyagon, hasonlóan ragyogót és színeset, mintha fotópapírra dolgoznánk. A 127 × 178 milliméteres (5×7 hüvelykes) lapról nyomtatás után leválasztandó fólia igen pontos elővágással dicsekedhet, áttetszősége révén a szokásos címkeillesztő hiányában is igen központosan felrakható. Mivel látható marad a mögötte lévő lemez, érdemes gyári reklámfeliratozástól mentes médiákon alkalmazni. Vízálló, nem fakul és nem érzékeny az ujjnyomokra sem, ami egyéb technológiákról nem mondható el.Hogy ragasztása mennyire tartós, arról majd természetesen csak idővel tudunk beszámolni.

Kedvező fogadtatásának kulcstényezője az ár, az Egyesült Államokban mintegy 10 USD-be kerül a 15 lapos csomag, azaz a nyomtatás költségeivel együtt nem tekinthető éppen olcsó mulatságnak a HP Tattoo.

Az alábbi képen a HP Tattoo (balra), a Lightscribe (fent) és a közvetlen tintasugaras lemeznyomtatás képminőségét vethetik össze, eltekintve természetesen a fényességtől:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.