Hirdetés

Idén már nem lesz 3,5 hüvelykes Toshiba HDD



|

A Toshiba egyelőre nem töri meg a kétszereplős piac rendjét.

Hirdetés

Még legalább fél évig "élvezhetik" a felhasználók a kétszereplős HDD-piacot, ugyanis míg a Toshibának egy rivális, harmadik félként kellene előrelépnie a szektorban, a gyártó nem mutat különösebb érdeklődést azt követően sem, hogy a Western Digitallel kötött üzlet után már rendelkezik a megfelelő technológiákkal.

 

A Samsung Seagate-be olvasztása és a WD Hitachi-felvásárlása miatt a piac abszolút kétszereplőssé vált, hiszen a Toshiba kizárólag 2,5 hüvelykes notebook-adattárolókat gyárt, illetve a Fujitsu régi gyártósorain néhány üzleti HDD-t.

 

A japán vállalat a közeljövőben nem rendíti meg a piacot, ugyanis miközben hibrid meghajtókat nem is akarnak készíteni, az is kiderült, hogy idén már 3,5 hüvelykes HDD-t sem látunk tőlük. A tervek szerint az idei év legvégén kezdődhetnek a gyártások, a szállítás pedig valamikor 2013-ban. Egyelőre sem a HDD-k árai, sem a WD és a Seagate nagy nyeresége nem csökken.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.