Hirdetés

Idén nem lesz több androidos okosóra



|

A gyártók már nem terveznek új modelleket 2016-ra, így az Apple Watch 2 és a Samsung Gear S3 jelentik az újdonságokat.

Hirdetés

Tavaly ilyenkor úgy tűnt, hogy az okosórák a következő évek nagy szenzációi lesznek, a viselhető eszközök új világa egyre népszerűbb volt, az Apple Watch pedig tarolni kezdett. Azonban hiába tűnt biztatónak a viselhető kütyük jövője, úgy tűnik, hogy a szektor megtorpant. 

Hirdetés

Állítólag a Huawei, az LG és a Motorola is hivatalosan jelezte, hogy az idei évben már egyetlen okosórával sem áll elő, ami Android Wear rendszert futtat. Ez azért fontos, mert a piacnak épp ezek a gyártók a legnagyobb szereplői.

A Huawei Watch sokak szerint a legszebb okosóra, bár mások ezt a címet a Moto 360 modelleknek adnák. Az LG részéről nagy siker volt a G Watch R és a Watch Urbane is, bár sajnos a Watch Urbane 2nd Edition megjelenésével hosszú gondok adódtak. 

A változásokat figyelembe véve úgy tűnik, hogy 2016 az okosórák világában már csak az Apple Watch 2 és a Samsung Gear S3 csatájáról szólhat - egyik sem Android Weart futtat. Az almás órán a watchOS, a Gear S3-on a Tizen rendszer dolgozik. 

Az Android Wear 2.0 mindezek ellenére nagyon biztató rendszer, és 2017-ben bármelyik gyártó okozhat vele meglepetést. Az viszont sokak szerint aggasztó a szektorra nézve, hogy a nagy gyártók bevallották a tervezett hosszú szünetet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.