Hirdetés

Ilyenek az Intel következő processzorai



|

A Broadwell újdonságai leginkább a notebook-piacot érinthetik.

Hirdetés

Több érdekesség is kiderült az Intel következő processzorsorozatáról, a Broadwellről. Az új CPU-k vélhetően a notebookok számára hordoznak majd előnyöket, illetve a kisebb gépek profitálhatnak sokat a frissítésekből, amelyek leginkább a hatékonyságot és a fogyasztást érintik

Hirdetés

A Broadwell alapvetően három vonalra oszlik: a H a csúcsteljesítményt, az Y és az U az alacsony fogyasztást jelzik. A H típusú CPU-k négy- és kétmagos változatban jöhetnek, GT3e és GT2 GPU-kkal, valamint 32 GB DDR3L memória támogatásával. A TDP 47 watt lesz, az új lapkakészlet pedig a HM97 nevet viseli. 

Míg a H-nál kétlapkás modellek is lesznek, addig az U és az Y csak egylapkás platformként, két maggal jön. A 28 wattos lapkák GT3-as GPU-t kapnak, és csak Core i3, i5 és i7 termékekben fordulnak elő, míg a 15 wattos modellek GT3 és GT2 grafikával érkeznek (a Celeronok és a Pentiumok csak GT1-gyel). 

A jövő év második negyedévében megjelenő Broadwell legérdekesebb eleme az Y-ba tartozó ultra-alacsony fogyasztású SoC-k csoportja lehet, amely akár 3,5 wattnyi TDP mellett is működhet. Ilyen érték akár elképesztő üzemidőket is eredményezhet a kicsi noteszeknél és tableteknél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.