Hirdetés

Infravörös szenzor segítségével navigálhatnak a vakok



|

Az Enactive Torch használatával megszabadulhatnak fehér botjaiktól a látássérültek.

Hirdetés

A napokban kezdődtek meg hosszú évek óta tartó fejlesztést követően az Enactive Torch nevű szenzor tesztjei, melynek segítségével a vakok számára "láthatóvá" válnak az útjukba kerülő objektumok.

Hirdetés

Az eszköz infravörös jelet bocsát ki magából, mely lehetővé teszi a felhasználó számára a közeli tárgyak detektálását, ugyanis a készülék rezgésekkel jelez, ha valami a user útjába kerül. A készítők célja egyértelműen az, hogy a modern technológia segítségével megkönnyítsék a vak emberek életét, és a nagy mérete miatt sokszor kényelmetlen fehér botokat egy lényegesen kompaktabb tárggyal helyettesítsék. A jelenleg még meglehetősen masszív kialakítású, egyetlen gombbal felszerelt készüléket a sikeres tesztelési folyamat után kívánják majd zsugorítani a fejlesztők.

A Cincinnati Egyetemen 27 diák közreműködésével gyűjtötték össze az első adatokat az eszköz működéséről, méghozzá oly módon, hogy a bekötött szemű hallgatókat ismeretlen (akadályokkal telepakolt) környezetbe helyezték, ahol pusztán a készülékre hagyatkozva kellett elboldogulniuk. Az első mérések alapján az Enchtive Torch már jelenlegi állapotában is képes versenyre kelni a fehér botokkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.