Hirdetés

Ismét csökkentek a memóriák árai



|

A DRAM-gyártók helyzete tovább romlik a kényszerű árcsökkentésekkel.

Hirdetés

A memóriapiacon az utóbbi időben optimista felfogás volt jellemző a szereplőkre, ugyanis hosszú-hosszú idő és folyamatos áresések után úgy tűnt, végre nagyobb igény van a memóriamodulokra, és emelkedhetnek az árak. A legújabb helyzet azonban a szöges ellentéte a várakozásoknak.

 

2011. novembere további áresést hozott a DRAM-ok piacán. Természetesen a felhasználóknak ez remek hír, a gyártóknak azonban nem, hiszen egy pont után a további árcsökkentések a vállalatok és a piac működésére is veszélyt jelentenek. Emiatt a közelmúltban többen is a gyártósoraik értékesítésén gondolkoztak.

 

 

Az elmúlt két hét alatt újabb 8 százalékkal estek a DRAM lapkák árai, mert a PC-gyártók megint kevesebb rendelést adtak le. Az Elpida, a ProMOS, a Powerchip, az Inotera és a többi gyártó is kifejezetten nehéz helyzetbe került, hiszen nem csak a szezonális keresletcsökkenéssel kell szembenézniük, hanem a több mint egy éve tartó készlettöbblettel is, ami miatt egyfolytában árcsökkentésekre vannak kényszerítve.

 

A Kingston megpróbált segíti a gyártóknak, ugyanis a Toshibától és az Elpidától hatalmas készleteket rendelt. Emellett azonban a vásárlók számára jó hír, hogy továbbra is a memória a leginkább meggyőző és megengedhető termék, ha technológiai áru vásárlásáról van szó. Decemberben kiderül, hogy az ünnepek alkalmával fellendül-e a kereslet a modulok iránt, vagy a gyártóknak ismét árakat kell csökkenteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.