Hirdetés

Itt a DVI-t és VGA-t leváltó új csatoló



|

A Samsung 30 inches LCD monitora az első olyan kijelző, amely már a DisplayPort névre keresztelt videóinterfészt használja. A DVI és VGA csatlakozásokat ez a sztenderd váltja majd.

Hirdetés

 

 

displayport_dvi_k.jpg

A Samsung az a gyártó, amelyik elmondhatja, hogy az ő LCD kijelzőjük használja majd elsőként a következőgenerációs videóinterfészt, a DisplayPortot. A VESA határozata szerint ez a sztenderd váltja majd mind a DVI, és LVDS, mind a VGA csatlakozásokat.

 

A 30 inch méretű monitor a figyelemreméltó 10,8 gigabit per másodperces sebességgel képes továbbítani a grafikus adatokat. Ez 2560 x 1600-as, kristálytiszta felbontást tesz lehetővé a Samsung kijelzőjének esetében.

 

Az 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes panel mindössze egyetlen DisplayPort-csatlakozón kapcsolódik, tehát nincs szükség dupla, vagy tripla interfészkapcsolatra sem, ha ekkora sebesség a követelmény. Eddig hasonló gyorsaságot csupán két DVI port segítségével lehetett megközelíteni, azonban az így elért sebesség is elenyészik a DisplayPort által biztosítottal szemben.

 

samsung30inchlcddisplayport.jpg

 

A 10 bit színmélységű kijelző egyébként 180 fokos betekintési szöget enged meg, kontrasztaránya 1000:1, válaszideje 6 ms, míg fényereje 300 cd/m2.

 

Arra azonban, hogy egy ilyen, új videóinterfészt használó Samsung LCD-t hazavigyünk, egyelőre várnunk kell. A monitor tömeges gyártása csak 2008. második negyedévében kezdődik meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.