Hirdetés

Itt a Google Home és a Google Assistant



|

Új szintre lép a Google digitális asszisztense, komoly riválist kapott az Amazon Echo.

Hirdetés

A Google Now asszisztens egyesek szerint le volt maradva a Siri, az Alexa vagy éppen a Cortana hangasszisztensektől - a Google most új szintre emelte, és más nevet is adott neki. Megszületett a Google Assistant. 

Hirdetés

Az eszköz segítségével hangalapon tehetünk fel kérdéseket és kapunk válaszokat, irányíthatjuk az egyes eszközöket és még a Google Home-ot is, ami az Amazon Echo új ellenfele

A Google Assistant képes válaszolni a feltett kérdésekre, és mivel figyel az aktuális eseménykörnyezetre, ezért kapcsolódó kérdéseket is fel lehet tenni. A természetes nyelvi feldolgozás kiemelkedően jónak ígérkezik, ugyanis évtizedes adathalmazt vetettek be a hangkeresések kapcsán. 

A Google Home már idén piacra kerül: egy internetképes hangszóróról van szó, LED-ekkel, gombok nélkül. A Google Assistantre épít, és hangutasításra tud például zenét streamelni az internetről. 

Tudja irányítani az internetképes eszközöket (akár a Nest termosztátot is), illetve felismeri a messziről érkező hangot - akár a szoba másik feléből is érti az utasításokat. Harmadik feleket is támogat, tehát később hangalapon lehet majd pizzát vagy virágot rendelni vele. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.