Hirdetés

Itt a négymagos AMD Opteron



|

Negyedéves csúszás után megérkezett a Barcelona.

Hirdetés

A chip érkezését Decemberben eltolta az AMD az L3 cache egy hibájára hivatkozva, mely bizonyos alkalmazások összeomlását okozta. Szeptemberben ugyan elkezdte szállítani az eszközt az AMD, de csak limitált mennyiségben és csak nagyteljesítményű számítógépek készítőinek. A megújult chipet viszont már nagy tömegben szállítják többek között a Hewlett-Packardnak, a Sun Microsystemsnek, az IBM-nek és a Dell-nek.

 

18 hónappal ezelőtt a fogyasztók részéről nagy lelkesedés fogadta a Barcelona bejelentését, mivel az elszakadást jelentett az Intel hagyományos architektúrájától. A hosszú várakozás alatt viszont az érdeklődés meglehetősen megcsappant, mivel ebben az iparágban igen fontos (lenne) a határidők betartása.

 

Az AMD pedig nem szállította időben megoldásait, így a vásárlók átpártoltak az Intel négymagos processzoraira, melyeket a piacvezető pontosan, a terveknek megfelelően szállított. A Barcelona késése tehát sok pénzébe került a gyártónak, de hitelességéből, lendületéből is sokat veszített a piacon. Sokkal kevesebb bizalommal várják a vásárlók a Shanghai kódnevű processzorokat, melyeket 2008 második felére ígért az AMD. Jól teszik, ha tartják az ütemezést, mert az Intel sem ül a babérjain. Idén várhatóan elkészül a Dunnington kódnevű szerverchip és a négy- és nyolcmagos Nehalem chipek is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.