Hirdetés

Itt a Samsung 1 TB-os laptop merevlemeze



|

A Spinpoint M8 csak 9,5 milliméter vastag.

Hirdetés

A Samsung Spinpoint M8 nagyobb kapacitást nyújt az elődöknél és vékonyabb is, így kisebb laptopokban is találkozhatunk hamarosan 1 TB-os háttértárral.

 

A mai nagy kapacitású, terabájtos vagy nagyob merevlemezek gyorsak és okosak, azonban akkorák, mint egy kisebb tégla, ami asztali gépeknél nem jelent problémát, de a laptopoknál annál inkább. Létezett eddig is ugyan 2,5 hüvelykes 1 terabájtos meghajtó, ám átlag feletti vastagsága miatt ez csak a nagyobb, kevéssé hordozható noteszgépekben kaphatott helyett. A Samsung legújabb 2,5 hüvelykes merevlemeze, a Spinpoint M8 ugyanezt a kapacitást hozza, ám 12,5 mm helyett csak 9,5 milliméteres vastagsággal, így normál méretű laptopokban is elfér.

 

 

Annak köszönhető, hogy sikerült karcsúsítani a meghajtót, hogy az elődmodellel ellentétben nem három adattányér forog benne, csupán kettő, egyenként 500 GB kapacitással. A nagyobb adatsűrűség révén valamivel energiatakarékosabb és gyorsabb is lett a meghajtó az előző generációnál. AFT-t (Advanced Format Technology) alkalmaz, ami segít jobban kihasználni a kapacitást nagy fájlok használata esetén.

 

Az újdonság ára 129 dollár lesz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.