Hirdetés

Itt az Amazon Fire Phone!



|

A várakozásoknak megfelelően Jeff Bezos bemutatta az Amazon Fire Phone-t, mely a kereskedelmi óriáscég első okostelefonja.

Hirdetés

Ahogy azt sejtettük, az Amazon elnök-vezérigazgatója, Jeff Bezos a tegnapi napon bejelentette a kereskedelmi óriáscég első okostelefonját, melynek neve, minő meglepetés! Amazon Fire Phone.

Hirdetés

Sajnos a készülék  AT&T exkluzív lesz, a 32 gigás modell 200 dollár, a 64 gigás pedig 300 dollár lesz. Azok, akik megvásárolják, ráadásképpen kapnak egy 12 hónapos Amazon Prime előfizetést, teljesen ingyen (ennek értéke 100 dollár). Hardverszinten fejlett készülék lesz, hiszen négymagos, 2,2 GHz-en üzemelő processzort kapott, kettő giga RAM-ot, és Adreno 330 GPU-t kapott, míg a kijelzője 4,7 inches, tehát használható készülékről van szó, nem egy phabletről. A telefon kamerája 13 megapixel, f/2.0-ás fényerővel, szép képeket lehet majd vele készíteni. Dedikált kameragomb is van, egyszer megnyomva feléled, kétszer megnyomva pedig elkészíti a képet. Az Amazon korlátlan felhőtárhelyet is ad, így nem kell aggódni, hogy betelik a telefon memóriája.

A telefon 3D-s megjelenítése az igazi újdonság, amelyhez a képet a négy előlapi kamera szolgáltatja, és amelyek az információk szerint sötétben is működnek. A 3D-s megjelenítés neve Dynamic Perspective. Hogy mire jó? Például arra, hogy a telefon a térképet is 3D-ben képes megjeleníteni, a prezentáción Jeff Bezos az Empire State Building képét mutatta be, amely állítólag tényleg valósághű volt. A különleges megjelenítés arra is jó, hogy az Amazon boltjában a hölgyek egyszerűen kiválaszthassák a nekik legjobban tetsző ruhát, egyszerűen úgy, hogy a telefon alkalmazása követi a fej és szemmozgást. De nemcsak ezt lehet vele tenni, dalszövegeket vagy e-könyvet is végig lehet így olvasni.

További tulajdonság még, hogy a Fire Phone is megkapta az ún Mayday gombot, amivel az Amazon technikai ügyfélszolgálatát lehet elérni, napi 24 órában. Ez Wifin és 4G kapcsolaton keresztül is működni fog. Az Active Widgets nevű funkció arra jó, hogy személyre szabott híreket kapjon a felhasználó, például az USA Today animált főcímeit. A zenelejátszó három panelből fog állni (szintén görgethető), a baloldali a navigációra jó, a középső egyéb vezérlőlehetőségeket rejt, míg a jobb oldalon a dalszövegeket lehet olvasni. Végül pedig az Amazon Fire Phone Firefly egy érdekes funkció, mely tulajdonképpen egy szkenner, amellyel nyomtatott telefonszámokat, QR kódokat, üzletcímeket lehet rögzíteni a telefonba úgy, hogy az adatokat ne kelljen bepötyögni manuálisan. De nemcsak ezeket: zenéket, mozikat, és TV-Showkat is felismer a Firefly, utóbbiaknak a száma induláskor eléri a 245 ezret, ennyit tud a Firefly az induláskor, de ez csak a filmek és TV-műsorok száma (ezeket egyébként rögtön meg is lehet vásárolni).

A telefon már előrendelhető, a szállítás július 25-től kezdődik. Az Egyesült Királyság lakói egyelőre nem kapják meg a készüléket, "stay tuned" volt a válasz arra a kérdésre, hogy erről mikor lesz információ.

(Kép forrása: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.