Hirdetés

Itt az instant Polaroid digitális változata



|

25 képet nyomtathat egy töltéssel a Polaroid Z340.

Hirdetés

Nagyon nagy sikert könyvelhetett el magának az analóg fotós korszakban a Polaroid instant kameráival, Az itthon is elérhető 1 perc alatt előhívódó fényképek ugyan nem voltak a legjobb minőségűek, de hosszas előhívás nélkül, azonnal kézbe vehettük őket és ha bizalmas felvételt készítettünk, az bizonyosan nem került illetéktelen kezekbe. Az 1948-ban piacra dobott instant kamerákhoz már 1950-re egymillió filmet adtak el, a készülékek sikere a digitális fotózás erőre kapásáig tartott.

 

 

A Polaroid 2009-ben be is beszüntette az instant filmkazetták gyártását de csak szerény szeletet mondhat magáénak a digitális gépek piacából. Egy ideje azonban már fejleszti a cég a Zink (Zero Ink) digitális fotónyomtató technológiára épülő új készülékeit, melyek egy digitális fényképezőgépet és egy fotónyomtatót egyben tartalmaznak. A régi analóg instant masinákra emlékeztető Polaroid GL30-at Lady Gaga nevével összekapcsolva mutatták be az idei CES-en, most pedig itt a következő modell, a Polaroid Z340-es.

 

 

A 300 dolláros készülék nem csak nyomtatót, hanem memóriát is tartalmaz arra az esetre, ha többet fotóznánk, mint amit most azonnal ki szeretnénk nyomtatni. 14 megapixeles képeket készít, egy töltéssel 25 darab 4×3 hüvelykes. Az akkumulátor egy töltéssel 75 felvétel papírra vetéséhez biztosít elegendő energiát. Lehet vágni, keretezni és SD kártyára menteni a felvételeket a 2,7 hüvelykes LCD képernyő révén.

 

A Zink technológia továbbfejlesztett, élénkebb hatású változatával dolgozik a Z340-es, itt is hővel hívják elő a papírba ágyazott kristályok színét. A fotópapír 30-as csomagolásban kapható mintegy 20 dollárért.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.