Hirdetés

Itt az Intel első Optane SSD-je



|

3D XPoint technológiával érkezett az adattároló, de egyelőre csak az üzleti felhasználóknak.

Hirdetés

Nagyjából két éve mutatott be egy új típusú SSD-t az Intel és a Micron, ami az ígéretek szerint ezerszer gyorsabb a flash alapú tárolóknál. Az Intel most végre előállt az első olyan termékkel, ami a 3D XPoint technológiára épít, és már kereskedelmi forgalomban kapható. 

Hirdetés

Ez lett az Intel Optane P4800X, amit üzleti alkalmazásokhoz fejlesztettek. Értelemszerűen árazásban is az üzleti szektornak szánják: az első verzió 375 GB-os kapacitással rendelkezik, és 1520 dollárba kerül. 

Idővel persze az otthoni felhasználóknak is kiad hasonló adattárolókat az Intel, de csak azután, hogy a vételárak csökkentek. 

A 3D XPoint nagy érdekessége az, hogy a DRAM-hoz hasonló olvasási és írási sebességeket garantál. Azzal szemben viszont ez hosszabb távú tárolásra is alkalmas, tehát nem tűnik el kikapcsoláskor. Az Optane SSD-k a normál SSD-khez hasonlóan tudnak adatot tárolni. 

A 3D XPoint ráadásul virtuális memóriakiént is bevethető, közel RAM-sebességen. A vásárlóknak azonban felárat kell fizetniük az Intel Memory Drive Technology megoldásért. 

Az Intel még az idén előáll a 750 GB-os és az 1,5 TB-os változatokkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.