Hirdetés

Itt az óvodásoknak készített térbeli nyomtató



|

A Printeer-rel a gyermekek játszva sajátíthatják el a 3D nyomtatás rejtelmeit.

Hirdetés

A Kickstarteren csak úgy gyűlnek az újabb és újabb 3d nyomtatókat kínáló projektek, azonban a Mission Streer Manufacturing eszköze kiemelkedik ezek szürkeségéből, hisz a készülék fejlesztői gyermekek által is egyszerűen használható, térbeli printer piacra dobását tervezik.

Hirdetés

A lekerekített kialakítás mellett a Printeer nevű termék rengeteg olyan mozgatható alkatrészt is tartalmaz, melyeken keresztül a kicsik könnyedén megérthetik a 3D-s printelés lényegét. A térbeli nyomtatásra szánt modellek digitális formáit is a gyerkőcök készíthetik el, méghozzá a készülékhez járó iPad app segítségével. Az applikáció az almás cég táblagépének kijelzőjére rajzolt ábrákat - néhány alap transzformáció segítségével - képes térbelivé konvertálni, melynek végeztével kezdődhet is a digitális tartalmak valóssá alakítása. Természetesen az eszköznek nem csupán a legfiatalabb korosztály veheti hasznát, ugyanis az Octoprint névre hallgató, nyílt forráskódú, PC-s szoftver közreműködésével a komolyabb háromdimenziós modellek előállítására is lehetőséget kínál a készülék.

A Kickstarter projekt meglehetősen szépen halad a megvalósulás irányába, azonban a támogatásokat még szívesen várják a készítők. Megfelelő összegű adomány esetén (ami jelen esetben legalább 549 dollárt jelent) pár hónapon belül kezünkben tarthatjuk a Printeer egy példányát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.