Hirdetés

Itt vannak a három- és a négymagos AMD CPU-k!



|

Az AMD a mai naptól fogva árusítja az első hárommagos és új négymagos Phenom processzorait.

Hirdetés

amd_logo.jpg

A vállalat, sőt a világ első hárommagos processzorai Phenom X3 név alatt érkeznek és a 8000-es szériába tartoznak, ennek megfelelően az első két típus a 8400 és 8600 számozást kapta. Közös bennük, hogy 1,5 megabájt másodszintű, és 2 megabájt harmadszintű gyorsítótárral kerülnek a piacra, viszont órajelük értelemszerűen már eltérő, rendre 2,1 és 2,3 gigahertz. Az AMD-s Pat Mooread szerint a hárommagos processzort azok fogják vásárolni, akik nem kívánnak négymagos processzorra költeni, de igényeik már túlmutatnak a kétmagos processzorok számítási kapacitásán és valamivel nagyobb teljesítményre vágynak.

 

A hárommagos processzorokon felül a vállalat bemutatott három darab négymagos Phenom X4 processzort is, melyekben természetesen a TLB gyorsítótár hibájától mentes B3 mag dolgozik már. A három központi egység a 2,4 gigahertzes Phenom X4 9750, a 2,5 gigahertzes 9850, valamint a csupán 1,8 gigahertzes, ám alacsony -- 65 Watt -- fogyasztású Phenom 9100e. Természetesen mindhárom processzorban két megabájtnyi L2 és L3 cache lapul.

 

A hárommagos processzorok szállítása már folyamatos a nagy PC gyártók felé, mint például a Dell és a HP, amelyek már árusítják is az új egységgel felszerelt asztali számítógépeket. Ezzel szemben az új négymagos processzorokra épülő PC-k árusítása csak a második negyedév folyamán kezdődik meg.

A Mercury Research igazgatója, Dean McCarron szerint az AMD a hárommagos processzorral próbálja nyomás alatt tartani az Intelt, amelynek előbb utóbb válaszolnia kell a kihívásra egy olyan termékkel, ami hasonló áron kínál az X3-hoz hasonló vagy jobb teljesítményt. Persze akárcsak az AMD esetében, az Intelnél is megvannak azok az eszközök, amikkel lehetéséges a Core 2 processzorok tetszés szerinti variálása és a piaci igényekhez való hozzáigazítása.

 

McCarron szerint még az sem tiszta, hogy a széles körben elfogadott két- és négymagos technológia között elhelyezkedő új hárommagos processzor miként fog a piacon beilleszkedni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.