Hirdetés

Jó darabig várhatunk még a DDR4-re



|

Talán két év múlva indulhat hódító útjára a következő generációs memória.

Hirdetés

Az Network World beszámolója alapján még hosszú évekig a DDR3 maradhat a memóriapiac éllovasa, ugyanis a csökkenő PC-eladások, továbbá a jelenlegi modulok árának alacsony szinten való beállása miatt semelyik piaci szereplő számára sem fontos a tavaly szeptemberben véglegesített DDR4 piacra dobásának erőltetése.


A fő problémát állítólag az jelenti, hogy noha a DDR4 ugyan 20-40 százalékkal kevesebbet fogyaszt DDR3-nál, ráadásul megduplázza elődjéhez képest az elérhető átviteli sávszélességet, ám a vásárlók többsége számára nem éri meg kifizetni érte a felárat, enélkül pedig a memóriagyártók nem érdekeltek a gyártásukban.


Piaci elemzők szerint a DDR4 szabványú memóriák komoly volumenű előállítása valószínűleg csak 2015-ben fog megkezdődni, az eladásai pedig legrózsásabb esetben is csak 2016-ban szárnyalhatják túl a DDR3 modulokét. Kapcsolódó érdekesség, hogy az IC Insights piackutató cég szerint a DDR3 idén a DRAM-eladások 86 százalékáért lesz felelős, míg a DDR2 és DDR részesedése 8 / 2 százalékra fog csökkenni – a maradék 4 százalékon az összes többi memóriatípus osztozkodhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.