Hirdetés

Jöhet az olcsó GeForce GTX Titan



|

Az NVIDIA GeForce GTX Titan egy darabig a legerősebb marad, de az ára is az egekben lesz.

Hirdetés

Szinte biztos, hogy az NVIDIA GeForce GTX Titan videokártyája az egy-GPU-s vezérlők királya marad még hosszú hónapokig, és ezzel remek megoldás egy vérbeli játék-PC-be. A kártyát azonban nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hiszen az ára is az élmezőny tetején áll. A gyártó emiatt úgy döntött, hogy kiad egy másik modellt is, ami a GK110-es grafikus egységre épül.

A Titan kisebbik testvére állítólag a 15-ből 13 streamelésre szánt multiprocesszort kapna, ami 2496 engedélyezett CUDA magot jelentene. A hírek szerint a kártya 208 textúrázó egységgel dolgozik majd, 5 GB GDDR5-ös VRAM-ot kap, egy 320 bites memóriabuszt és 40 ROP egységet.

Összességében a vezérlő nagyon hasonló lehet majd egy már a piacon lévő NVIDIA kártyához, a Quadro K6000-hez, ami idén márciusban került a boltokba. Az újdonság ára természetesen még nem ismert, de minden bizonnyal valahol a 450 eurós GTX 680 és az 1000 eurós GTX Titan között lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.