Hirdetés

Jönnek a 4 terabájtos HDD-k



|

2011-re ígéri óriási tárolóit a Hitachi.

Hirdetés

A folyamtos kicsinyítési eljárásoknak köszönhetően a mostani csúcskapacitást 2011-re megnégyszerezik a Hitachi mérnökei - hangzott el a bejelentés Tokióban egy konferencián. Az áttörés a GMR - giant magnetoresistance - technológia új változatának köszönhető.

 

A GMR először 6 éve jelent meg, jelentős fejlődést hozva a merevlemezek piacán. A technológia a mágneses rétegek jelentős vékonyítását teszi lehetővé, ezáltal növelve az adatsűrűséget. A Hitachi a GMR alapkoncepicójából kiindulva tovább vékonyította az adathordozó rétegeket, így növelték négyszeresre a kapacitást.

 

Bár további kísérletekre és megbízhatósági tesztekre van szükség, egyelőre úgy néz ki, hogy a gyártó tartani tudja a most beígért időpontot. Várhatóan más gyártók is hasonló megoldásokkal állnak majd elő jövőben megjelenő termékeik esetében.

 

További érdekesség, hogy a kísérleti modellekben a Hitachi az eddigi legkisebb író-olvasó fejeket állította elő: egy darab mindössze 30-50 nanométer nagyságú, azaz közel kétezerszer vékonyabb, mint egy embei hajszál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.