Hirdetés

Jönnek a 45 nm-es asztali AMD CPU-k



|

2009 első félévében új Phenom és Athlon modellek érkeznek.

Hirdetés

Sokat lehetett már hallani az AMD új, 45 nanométeres gyártástechnológiával készülő processzorairól, amelyek első tagjai a cég szerint 2009. január 8-án kerülnek a boltok polcaira.

 

 

amd-45nm-cpu.jpg
 

 

Azonban a szkeptikusok szerint a kisebbik CPU-gyártó nem lesz képes az általa meghatározott időre megfelelő mennyiséget termelni az új egységekből, így sok CPU a tervezetthez időponthoz képest csak jelentős késéssel fog debütálni a piacon.

 

Tehát az AMD az elkövetkező nagyjából fél évben körülbelül 15 új, főleg asztali számítógépekbe szánt processzorral fog előrukkolni. A korábbi stratégiájának megfelelően érkezik kettő, három és négy maggal ellátott darab is.

 

A bejelentett processzorok többsége a Phenom II család tagjai közül kerülnek ki, egész pontosan 9 darab. Kezdjük talán a legérdekesebbekkel, az X4-esekkel. Összesen 7 új modell kerül ki, mindegyikben a „Deneb" kódnevű magok dolgoznak, és a többségük AM3 foglalatos, két AM2+-os kivételével. A táblázatot átnézve azonban szembetűnő, hogy ezek valójában nem képeznek külön kategóriát, ugyanis az újabb sockettel ellátott testvéreik szinte pontos másai.

 

amd-45nm-phenom-csalad-tablazat.png

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.