Hirdetés

Jövőre hozza a 7 nm-es chipeket a Samsung



|

A jövő évi Galaxy S9 várhatóan már 7 nm-es lapkát kap.

Hirdetés

A TSMC legfőbb ellenfele a Samsung lesz a bonyolultabb 7 nm-es chipek gyártása terén. A technológiát és a gyártást maga a Samsung LSI divíziójának a vezetője is nagy kihívásnak nevezte. 

Hirdetés

A Samsung ennek ellenére azt várja, hogy piacvezető lesz a következő-generációs EUV felszereléseknek hála, amelyek segítenek még közelebb elhelyezni az apró tranzisztorokat. 

A TSMC a próbagyártásokat már az idei évben megkezdi, a sorozatgyártásra jövőre kerít sort. 

A Samsung szintén nem késlekedne, már 2018 elején indulhat a sorozatgyártás. Ez azt jelenti, hogy a Galaxy S9 már 7 nm-es processzorral kerülhet forgalomba jövőre. 

A dél-koreai cég addig is tökéletesíti idén a 10 nm-es eljárást, a 14 nm-es lapkákat pedig a középkategóriában és a viselhető eszközök piacán hasznosítja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.