Hirdetés

Jövőre már 6-8 terás SSD is lesz a Sandisk kínálatában



|

Elsőként a vállalati ügyfelek szerezhetik majd be a meghajtókat.

Hirdetés

Rohamosan csökken szilárdtest-meghajtók ára, a rendszerpartícióknak és felhasználói alkalmazásoknak már a többség számára elégséges 128 gigás darabok olyan 17 ezer forintnál kezdődnek. A belátható jövőben mindenki nagy örömére folytatódik az árcsökkenéssel egybekötött kapacitásnövekedés trendje.

Hirdetés


A Sandisk tájékoztatása szerint a vállalati ügyfeleik jövőre már 6-8 terabájt kapacitású SSD-ket is vásárolhatnak. Korábban arról volt szó, hogy már idén piacra kerülhetnek ezek a termékek, ám végül túlságosan derűlátónak bizonyult a terv. A kérdéses meghajtók a Toshiba 15 nanométeres MLC chipjeit fogják használni, a 3D-s (vertikálisan halmozott felépítésű) lapkákat tartalmazó modellek csak később várhatóak.


Utóbbiak egyébként tovább fogják csökkenteni a szilárdtest-meghajtók ár-érték arányát: a jelenlegi előrejelzések szerint a nagy megbízhatóságú vállalati SSD-k ára már jövőre szinte azonos szintre kerülhet az ugyanilyen felhasználásra szánt merevlemezekével.


(Forrás: KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.