Karácsonyra itt a szupergyors USB 3.0



|

A legújabb hírek szerint már küszöbön az USB 3.0 gyakorlati bemutatása.

A The New York Times adta hírül a minap, hogy évek óta keményen dolgoznak az USB 3.0 fejlesztésén, amelyet a Consumer Electronics Show-n mutattak be januárban először a nagyközönségnek. A dolog különlegessége, hogy csak az átviteli sebesség nő a sokszorosára, tehát nem lesz szükség új csatlakozóra a számítógépeken, mivel megtartják a szabvány méretet.


06gadgetwise_usb_1.jpg



Az USB 3.0 kompatibilis chipsetek már gyakorlatilag készen vannak, és akár két hónapon belül szériagyártásba is kerülhetnek. Egy japán forrás állítása szerint először a világon a NEC Electronics Corporation of Japan fogja használni szeptembertől az új, szupergyors kapcsolatot lehetővé tévő csatlakozókat, és a gyártó számítógépeihez akár már az év végén is elérhető lenne a lehetőség. Az USB 3.0 akár 5 Gbps adatátviteli sebességet ígér, ez bőven több mint elég még akkor is, ha HD videó streamingről beszélünk.


usb3_0-mini-b-conne-728-75_1.jpg



Bár a képen látható csatlakozó első ránézésre nem tűnik kompatibilisnek a régiekkel, a hivatalos információk szerint mégis az lesz. A NEC szerint 2011-re akár már 140 millió különféle elektronikai termékben is megtalálhatjuk majd az USB 3.0-t és ez a szám 2012-re elérheti a 340 milliót is.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.