Hirdetés

Hogyan lehetsz képregényhős te is?



|

Napirajz, manga, szuperhős, vagy francia klasszikus stílusban láthatod viszont magad, ha szerencsés vagy.

Hirdetés

Azt hiszem, elég sokan vágynak arra, hogy nevük, vagy portréjuk megmaradjon az utókor számára. Régen erre csupán egy festő nyújtott lehetőséget, manapság azonban több módszer is létezik a halhatatlanság e fajtájára.  A frissen debütált „Válj Képregényhőssé!” Facebook alkalmazás éppen ezt a lehetőséget adja meg: képregényhőssé válhatsz egy egyszerűen használható Facebook alkalmazáson keresztül. Ezáltal az utókor számára is ismerős lehetsz, de ami sokkal fontosabb, hogy rengeteg barátod derülhet a képeken, melyeken szerepelsz.

Az Intel Hungary számára készített alkalmazás különlegessége, hogy nem hasonlítható az automatikus JibJab szerű megoldásokhoz, ahol a beküldött kép egy az egyben megjelenik a kész klipekben. Az alkalmazás mögött ugyanis valós művészek állnak, akik kézi rajzos megoldással adaptálják az arcokat a választott kerettörténetbe. A napirajzos Merényi Dániel, valamint a Magyar Képregény Szövetség rajzolói: Vári Tamás és Fritz Zoltán összesen 20 napon keresztül gyártja a képregényeket azoknak, akik a sorsolásokon a szerencsések közé jutnak.

Az alkalmazásra érkezők négy totálisan különböző stílus közül választhatnak, attól függően, hogy éppen a Napirajz, a szuperhős style, a manga, vagy a francia klasszikus stílus mozgatja meg a fantáziájukat. A feladatuk csak annyi, hogy a választott stílus megjelölésével feltöltsék a profilképüket, ami amúgy is kéznél van a Facebook-on. Innentől kezdve pedig csak várniuk kell, hogy a nap végén kiválasszák őket. A jelentkezés tehát csak néhány kattintásból áll, de a végeredmény mégis nagyon látványos.

Az új képregényhősök néhány napon belül meg is kapják a hozzáférést a szupertitkos mappájukhoz, ahol a saját képregényük lapul. Innentől kezdve rajtuk áll, hogy mit kezdenek ezzel a nemcsak számukra értékes művel. Azon túl, hogy kinyomtathatják őket, meg is oszthatják a barátaikkal, hogyan festenek a szövegbuborékok alatt. Ezen túl, rajzolt énjük egyedi profilképként vagy cover képként funkcionálhat, amelyek feldobhatják a személyes profilokat. Vírusmarketing szempontból tehát igen értékesek ezek a képregények, hiszen igényességük és erősen személyes jellegük miatt nagyobb kedvvel mutatják meg őket a nyertesek, és érdekesebb, mint az aktuális ebéd fotója, vagy egy újabb idézet egy Coelho könyvből.

A képregényen ezen kollégák szerepelnek

 

Az idei Nemzetközi Képregény Fesztiválon bemutatott alkalmazás már aktív és máris rengeteg jelentkező kapta kézhez saját kalandját. Az ő történetük azonban nem ér ezzel véget, hiszen az akció végén megküzdhetnek egy Ultrabook-ért. Jelentkezni folyamatosan lehet. A saját képregényre mindenki eséllyel pályázhat, aki az Intel Facebook oldalán feltölti fotóját az alkalmazásba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.